NYTTIGE ORD
PÅ RESTAURANT:
Maiale Svinekød
Manzo Oksekød
Vitello Kalv
Corniglio Kanin
Lepra Hare
Chingiale Vildsvin
Agnello Lam
Polo Kylling
Anatra And
Cozze Blå muslinger
Vongole Hjerte muslinger
Veraci Kammuslinger
Gamberoni Kæmperejer
Languster Jomfru hummer
Scoigle tunger
Lumache snegle
Porcini Karl Johan Svampe
Tartuffo Trøfler
Piselli Ærter
Pate Forno Ovnstegte kartofler
Pata Fritte Pommes frites
Fagioli Hvide bønner
Fagiolini Grønne bønner
Pomedoro Tomater
Bistecca Fiorentino Grillet højrebs kotelet
I FORRETNING :
Brød Pane
Små boller Panino
Flute Frusta
100 gr Un Etto
Et stykke Un fette
Skåret i skiver Fettata
Mælk Latte
Fløde Panna
Sukker zuchero
Mel farina
Små pølser Salcice (meget delikate)
Koteletter Coteleto
Bøf Bistecca
Hvad koster det? Quando costa ?
Skinke Prosciutto crudo (parma)
Kogt skinke Prosciutto cotto
Ost Formaggio
Hos slagteren i Sestino:
Helstegt pattegris hver torsdag som hedder Porcetta.
Grilstegte kyllinger hver torsdag, som hedder Pollo Arosto.
Slagteren ligger ned midt i byen, og har noget super lækkert kød til grillen..
Hos bageren i Sestino:
Bageren i Sestino finder man ved at køre ud af byen mod Pesaro, hvor den ligger til højre, lige ved siden af købmanden. Udover lækkert brød og kager i alle afskygninger, er det også en lille café, hvor man kan nyde sin morgenkaffe mv.
Hos købmanden i Sestino:
Der er flere forskellige købmænd i Sestino, den største ligger ved siden af bageren og her kan købes alt hvad man behøver, der kan også “tankes” rød og hvidvin, som koster 2 EUR pr. liter.